Пилешки пържоли с лук и гъби
- Време за подготовка
- Минути
- Време за приготвяне
- Минути
- Брой порции
- 4 порции
- Сложност Лесно
Сега ще ви представим една лесна за направа рецепта за пилешки пържоли в йенско тенджере. Разбира се, ако нямате йенско, можете да ползвате всякакъв съд в който да съберете пилешките пържолки. Това е едно много вкусно ястие с което бихте могли да изненадате приятно семейството или гости и приятели.
Продукти
- 4 пилешки филета /пържоли/
- 500 грама гъби
- 3 глави кромид лук
- 6-8 филийки пушено сирене
- 1 пакетче краве масло
- 500мл. бира
- Сол
- Черен пипер
Инструкции
- 1.Нарязвате четирите пилешки пържоли на две, така ще се получат 8 тъки пържолки
- 2.На дъното на йенското тенджере нарежете 2-3 тъкни филийки масло и върху тях сложете 2 от пилешките пържоли. Върху тях сложете гъби и кромид които предварително сте нарязали на филийки. Сложете и две филийки от пушеното сирене и поръсете със сол и черен пипер.
- 3.След това сложете още две пържоли и добавете отново гъби, кромид и пушено сирене сол и черен пипер.
- 4.Повтаряте това добавяне докато запълните тенджерето или пилешките пържоли свършат.
- 5.След това в съда добавяте 500мл. бира, затваряте йенското с капака и слагате ястието в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
- 6.След като ястието е готово и го сложите в чиния, можете да поръсите отгоре и малко магданоз който ще придаде красота на ястието и разбира се вкус.
- Готово за : 110 Минути
- Вид ястие :Ястия с месо
Няма коментари:
Публикуване на коментар