вторник, 5 май 2015 г.

Пилешка бомба

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 4 порции:
четири тънки пилешки филета (пържоли) 
2 яйца
1-2 кисели краставички 
сол 
черен пипер 
40 гр. синьо сирене 
чили сос 

за панировката: 

брашно 
галета 
2-3 яйца 
олио за пържне

за соса: 
100 мл. готварска сметана 
20 - 30 гр, синьо сирене 
зеленчукова пикантина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпържете яйцата в малко масло и ги разделете на четири. 

Нарежете краставичките на малки парченца. Във всяко парче филе сложете от пържените яйца, кисели краставички, парченце синьо сирене, малко чили сос. Овкусете. 

Загънете филето и оформете топчета. Потопете ги в брашно, яйце, галета и изпържете в много мазнина на слаб огън. 

Направете сос, като загрейте сметаната, синьото сирене и 1 ч.л. зеленчукова пикантина. Полейте бомбите и поднесете с подходяща гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар