вторник, 5 май 2015 г.

Печено пиле с грейпфрут и мащерка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пиле - около 1500 гр. 
2 грейпфрута 
1 с.л. суха мащерка 
сол 
червен пипер 
олио за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте пилето. Посолете го отвътре и отвън със сол, червен пипер и мащерка.

Нарежете единия грейпфрут на парчета. Натъпчете пилето с парченцата грейпфрут. Изстискайте половин грейпфрут и намажете пилето със сока. Сложете го в тава и долейте чаша вода. Поръсете го с олио и го изпечете до златисто. 

При поднасяне може да гарнирате с парченца грейпфрут.

Няма коментари:

Публикуване на коментар